A KÉPZÉS RENDSZERE

2020. szeptember 1-től intézményünkben nappali és esti munkarend szerinti, érettségi végzettséghez kötött, szórakoztató zenész szakképesítés szakmai vizsgáztatására történő szakmai felkészítés folyik.

Az intézményben 2 + 1 szakképzési évfolyamon oktatunk. A tanulók az első 2 évi szakképzés végén Szórakoztató zenész II. szakvizsgát (szakmairány megnevezésével) tesznek. A további 1 évi ráépülés szakképzés elvégzése után Szórakoztató zenész I. szakképesítést (szakmairány megnevezéssel) szerezhetik meg. Jelenleg ez a legmagasabb szintű iskolai végzettség, amelyet Magyarországon e műfajban el lehet érni.

A szakmairányok: énekes szólista, húros/vonós, ütős, billentyűs, fúvós.

A szakképzés 25 éves korig ingyenes. Ugyancsak ingyenes a szakképzés azoknak a jelentkezőknek a számára, akik a szakképesítés-ráépülés szakképzésre (Szórakoztatózenész I.) jelentkeznek abban az esetben, ha nappali rendszerű oktatásban kezdték meg a Szórakoztató zenész II. vagy azzal egyenértékű korábbi emelt szintű vagy felsőfokú OKJ szórakoztatózenész más zenei OKJ szakképesítést szereztek a 25. életévük betöltése előtt, és a jelentkezést követően sikeresen felvételiznek a szakképesítés-ráépülés szakképzésre, továbbá a második szakképzést megszerezni kívánok számára is. 

Azok a 25 éven felüli jelentkezők, akik nem rendelkeznek OKJ-s szakképesítéssel térítési díjat fizetnek.

Azok pedig, akik rendelkeznek kettő OKJ-s szakképesítéssel, amelyet államilag finanszírozott szakképzésben szereztek, tandíjat fizetnek.

Mindkét szakképzésen a sikeres vizsgázók olyan bizonyítványt kapnak, amely a szórakoztató zenész munkakörök betöltése, feladatok ellátása mellett a szakma tárgyainak oktatására, pedagógus munkakörben, is jogosítja őket a szórakoztató zenész oktató szakképző intézményekben.

A fizetési kötelezettségeket iskolánk Házirendje tartalmazza.