Felvételi tájékoztató a 2021/22-es tanévre

Tisztelt Érdeklődő!

A jelenlegi járványügyi helyzet miatt a Kőbányai Zenei Stúdióban 2020-ban rendhagyó módon zajlik a felvételi vizsga, melyről az alábbiakban olvashat tájékoztatást. Tekintettel arra, hogy jelen pillanatban a személyes jelenlét nem kivitelezhető, az iskolavezetés online módon szervezi meg a felvételi vizsgát!

 Az új rendszerű felvételi vizsga három elemből áll – elméleti és gyakorlati feladatokból, melyeket online kell elvégezni, illetve egy személyes meghallgatásból, szintén online. Továbbra is elengedhetetlen része a felvételi vizsgán való megmérettetésnek, az előzetes jelentkezés, melyet a www.zenesuli.hu oldalon található jelentkezési lap kitöltésével tudnak megtenni. Kérjük, hogy aki már korábban jelentkezett, szintén töltsön ki jelentkezési lapot!

Jelentkezési határidő: 2021.03.08.

A jelentkezők egy előre meghatározott időpontban, online zeneelmélet és szolfézs tesztben számolhatnak be ismereteikről. Az elméleti vizsga pontos időpontját, elérhetőségét és minden technikai információt a jelentkezés során megadott e-mail címre küldünk el a felvételi értesítőnkben. 

A gyakorlati, azaz főtárgy felvételi vizsgához előre megadott feladatokat kell a jelentkezőnek videóra rögzítenie, majd azokat videómegosztó portálra /pl. youtube/ feltöltenie privát módon, és ezen videók linkjét, 2020.04.30-ig az info@zenesuli.hu e-mail címre küldenie!
Azok, akik a vizsgabizottság szerint felvételre javasoltak, egy személyes meghallgatáson vesznek részt – jelenlegi helyzetben online módon, melynek pontos időpontjáról és menetéről egy újabb e-mailben kapnak majd értesítést.  

A felvételi vizsga eredményéről 2020.05.11-ig minden jelentkezőt e-mailben értesítünk.

Az iskola vezetése természetesen az idei évben is nagy hangsúlyt fektet az augusztusi pótfelvételire, ahol reményeink szerint már személyesen tudjuk meghallgatni a jelentkezőket. 

 

Technikai követelmények:

A videókat “élőben”, azaz, vágás nélkül, zenei alapra vagy hangszeres kísérettel kérjük elkészíteni, használható hang- és képminőségben.
Az egyes videók hossza nem haladhatja meg a 10 percet. 
A rögzített videókat kérjük feltölteni a YouTube-ra nem nyilvános formában, a videók linkjét az info@zenesuli.hu e-mail címre küldeni. 
A beküldött anyagok esetében messzemenően figyelembe vesszük azt, hogy a jelentkezők nyilván eltérő technikai feltételekkel rendelkeznek. Ugyanakkor kifejezetten kérjük, hogy a zenei alapok hangereje csak háttér jellegű legyen, mert mi a felvételiző teljesítményét szeretnénk hallani, látni!

A videókat nem hozzuk nyilvánosságra, azokat kizárólag a felvételi bizottság tanárai tekinthetik meg!   

Tanszaki követelmények:

Minden jelentkezőtől azt kérjük, hogy készítsen videókat, amin egy rövid bemutatkozás (név, eddigi zenei tanulmányok, kedvelt zenei stílusok/előadók) után a tanszaki követelményeknek megfelelő,  felvételi vizsgára szánt zenei műveket adja elő. 

  • Gitár szakra jelentkezők esetében három videó feltöltése a követelmény.
    Ezekből az egyik egy etűd legyen. Ez lehet egy klasszikus darab, egy akkord dallam, vagy bármilyen olyan akkordjátékra épülő mű, melyet a felvételiző egyedül ad elő. A másik két videóban olyan dalokat várunk, melyek tempójukban és stílusukban eltérnek egymástól. 
  • Basszusgitár szakra jelentkezők esetében három videó feltöltése a követelmény. Ezekből az egyik egy etűd legyen. Ez lehet egy klasszikus darab, vagy bármilyen olyan mű, melyet a felvételiző egyedül ad elő. A másik két videóban olyan dalokat várunk, melyek tempójukban és stílusukban eltérnek egymástól. 
  • Zongora szakra jelentkezők esetében három videó feltöltése a követelmény. Ezekből az egyik egy klasszikus darab legyen, melyet a felvételiző egyedül ad elő. A másik két videóban olyan dalokat várunk, melyek tempójukban és stílusukban eltérnek egymástól. 
  • Ének szakra jelentkezők esetében három videó feltöltése a követelmény. Ezek közül az egyik népdal, műdal, vagy akár gyerekdal legyen, eredeti ritmizálással és dallammal, kíséret nélkül! A másik két videóban olyan dalokat várunk, melyek tempójukban és stílusukban eltérnek egymástól, közülük az egyik magyar nyelvű legyen. 
  • Dob tanszakra jelentkezők esetében három videó feltöltése a követelmény! Két egymástól különböző stílusú dal játszása zenekarral vagy zenei alapra, illetve egy rövid (kb. 1 perc) szóló bemutatása. A szóló lehet önálló videó és lehet egy dalon belül szólisztikus rész is.
  • Réz és Fafúvós szakra jelentkezők esetében három videó feltöltése a követelmény. Ezekből az egyik egy etűd legyen. Ez lehet egy klasszikus darab, vagy bármilyen olyan mű, melyet a felvételiző egyedül ad elő. A másik két videóban olyan dalokat várunk, melyek tempójukban és stílusukban eltérnek egymástól. 

 

 

Eredményes felkészülést kívánunk,

Üdvözlettel:        

 a Kőbányai Zenei Stúdió vezetősége